Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spodní část ulice Boženy Němcové je uzavřená. Mění se vodovodní potrubí

V příštích týdnech a měsících musí řidiči v Liberci počítat s další komplikací. Tou je uzavření ulice Boženy Němcové. Jako součást první etapy je už nyní uzavřena spodní část, poté dojde na tu horní, směrem k náměstí Českých bratří.

V ulici se opravuje sto metrů kanalizace a 262 metrů vodovodu. „Vodovodní potrubí staré 65 let je již zkorodované a narůstal počet poruch. Špatně na tom byla i kanalizace. Kamerová prohlídka kanalizace prokázala, že je popraskaná,” uvedla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Práce jsou rozděleny na dvě etapy. Ta první, která už začala, uzavřela část ulice mezi ulicemi 8. března a Rumunskou, druhá etapa bude v horním úseku ulice k náměstí Českých bratří.

Náklady této rekonstrukce hradí Severočeská vodárenská společnost. „Stavba je prováděna v koordinaci s rekonstrukcí plynovodu a s investicí města Liberec, které provede kompletní obnovu komunikace ulice Boženy Němcové včetně křižovatek s ulicemi Rumunská, 8. března, U tiskárny a Komenského a rekonstrukci veřejného osvětlení a přilehlých chodníků,” dodala mluvčí.

Vše má být hotovo do 20. října 2019.

Autoři | Foto

Štítky uzavírka, Liberec, Boženy Němcové, vodovod, Božena Němcová, kanalizace, rekonstrukce, Severočeská vodárenská společnost

Spodní část ulice Boženy Němcové je uzavřená. Mění se vodovodní potrubí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.