Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V centru Jablonce dojde k významné uzavírce. Křižovatkou Budovatelů a Poštovní neprojedete

S prvním červencem se v centru města u konečné tramvaje rozběhnou stavební práce. Město má v plánu opravy vodovodů i kanalizace. Z toho důvodu se ale uzavře dopravně vytížená křižovatka ulic Budovatelů a Poštovní.

Stavební práce, které potrvají od července do listopadu, zkomplikují dopravu jak místním obyvatelům, tak lidem, co tudy jen projíždějí. „Plán prací je zkoordinován tak, aby chod byl chod města omezen minimálně,“ uvedl náměstek primátora Jakub Chuchlík.

I tak se ale práce neobejdou bez uzavírky křižovatky, ta by ale neměla trvat až do listopadu. „Podle plánu by měla být křižovatka u Polikliniky otevřena nejpozději v polovině srpna,“ konstatoval Chuchlík.

Během uzavírky povede objízdná trasa ve směru od Vratislavic ulicí Libereckou a kolem Centralu ulicí Kostelní k Merkuru. Ve směru od Železného Brodu povede objízdná trasa Skřivánčí, Vodní a U Nisy.

Stavební práce se samozřejmě nedotknou jen individuální ale i hromadné dopravy. Autobusy budou jezdit po náhradních trasách a od srpna budou muset nahradit i tramvajovou dopravu.

Druhá etapa oprav přijde na řadu příští rok. „ Přes zimu by měly být ulice průjezdné a doprava se vrátí do původních tras,“ informovala mluvčí města Jana Hajná. Během zimních měsíců tak bude vše při starém včetně zimní údržby.

Foto Jan Luxík

Štítky Jablonec, Budovatelů, Poštovní, rekonstrukce, doprava, uzavírka, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Železný Brod, Lužická Nisa

V centru Jablonce dojde k významné uzavírce. Křižovatkou Budovatelů a Poštovní neprojedete  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.