Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

RegioJet na lince z Liberce do Prahy končí se stevardy. O tuhle práci není zájem

Cestující na autobusové lince mezi Libercem a Prahou společnosti RegioJet se budou muset obejít beze služeb stevarda či stevardky na palubě autobusu. Firmě se nedaří pozice stevardů obsazovat, uchazečů je málo. Na vybraných vnitrostátních linkách proto nahradí stevarda samoobslužný servis.

Kávu nebo čaj zdarma si budou cestující moci připravit v kávovaru, k dispozici budou mít i stojan s denním tiskem. Stejný samoobslužný servis funguje na mezinárodních linkách IC Bus, které RegioJet provozuje pro Deutsche Bahn.

„Stejně jako ostatní zaměstnavatelé máme dlouhodobě problém najít odpovídající zaměstnance. Není proto dlouhodobě možné obsadit všechny spoje stevardy. Absolutní prioritou je pro nás zachování vysokého rozsahu palubních služeb na všech našich linkách," uvedla Ivana Kašická, ředitelka autobusové a vlakové dopravy RegioJet.

Do začátku září zavede RegioJet samoobslužný servis na autobusových linkách Praha - Plzeň, Praha - Liberec, Praha - Chomutov / Jirkov / Most, Praha - Jihlava - Brno, Brno - Ostrava, Brno - Zlín a Olomouc - Zlín. Na ostatních vnitrostátních linkách, mezinárodních spojích a ve vlacích se systém obsluhy měnit nebude.

Autoři | Foto Regiojet

Štítky stevardi, RegioJet, autobus, Praha, Liberec, Brno, Deutsche Bahn, IC Bus, Zlín, Plzeň, Chomutov, Ostrava

RegioJet na lince z Liberce do Prahy končí se stevardy. O tuhle práci není zájem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.