Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uzavírka dvou ulic v Jablonci se odkládá na začátek školního roku. Čtyři lidé podali námitku

Plánovaná uzavírka ulic Poštovní a Budovatelů se posouvá na září. Důvodem zdržení je námitka, kterou podali čtyři Jablonečané ke stavebnímu řízení na dešťovou kanalizaci. Je to tak už druhý posun letošní stavby. Ten první zapříčinilo neukončené výběrové řízení na zhotovitele jednoho z investorů rekonstrukcí inženýrských sítí, se kterými město stavbu dešťové kanalizace koordinuje.

Letošní stavba byla první částí rozsáhlé rekonstrukce inženýrských sítí, vodovodu, jednotné kanalizace a budování dešťové kanalizace, která ve městě zcela chybí. „Kvůli posunu termínu uzavřeme křižovatku ulic Budovatelů a Poštovní a most k ulici U Balvanu až od 2. září. Od 1 září přestane jezdit tramvaj od Liberce, začne jezdit náhradní tramvajový spoja od 2. září začnou platit náhradní trasy autobusů městské hromadné dopravy,“ říká náměstek pro rozvoj města Jakub Chuchlík, který dodává, že ačkoliv město uzavírku, její důvod i průběh letošních stavebních prací včetně objížděk a náhradního parkování s občany projednávalo, přesto čtyři občané vznesli na stavební úřad námitku vůči povolení ke stavbě dešťové kanalizaci včetně retenční nádrže.

Na práci bude jen měsíc a půl

Letošní výstavba dešťové kanalizace a rekonstrukce sítí měla být rozdělená do tří etap a měla začít od 1. července. „Stavební sezóna se těmito odklady velmi zkrátila, na vlastní práce máme zhruba měsíc a půl. Proto se letos soustředíme na rekonstrukce a výstavbu v křižovatce Poštovní-Budovatelů včetně mostu přes Nisu v ulici U Balvanu bez retenční nádrže. V ulici Budovatelů bychom rádi dokončili opravy po lávku za lázněmi, v ulici Poštovní vzhůru až po vchod do polikliniky. Plyn musí být v polovině října opět propojený, do konce listopadu musí být hotové dočasné povrchy ulic a vrácené koleje. Hodně bude záležet na počasí,“ konstatujevedoucí odboru rozvoje Otakar Kypta.

Od 2. září tedy bude uzavřená křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů, od okružní křižovatky (dále již jen „OK“) U Zeleného stromu bude možné jet na parkoviště na Anenském náměstí, do ulic Dvorská, Soukenná, Fügnerova a Malá Budovatelů. Za parkovištěm na rohu ulic Fügnerova a Budovatelů bude ulice Budovatelů úplně uzavřená až po křižovatku s ulicí U Nisy. Poliklinika bude přístupná z ulice Poštovní.

Objízdné trasypovedou od křižovatky Turnovská ve směru na Libereculicí Skřivánčí, Vodní a z ní vlevo ulicí U Nisy do ulice Liberecká a dál k OK Tovární. Ve směru od Libercebude objízdná trasa vedená od OK Tovární ulicí Libereckou, Budovatelů až po křižovatku s ulicí U Nisy (části ulice Budovatelů po křižovatku s ulicí U Nisy a dále ulice U Nisy po křižovatku s Vodní budou jednosměrné pro snadnější odbočení vozů delších jak 12 metrů do ulice U Nisy). Z ulice U Nisy pak povede objízdná trasa dále ulicemi Vodní a Skřivánčí opět na Novou Pražskou a k OK Turnovská. „Žádáme řidiče, aby pečlivě sledovali dopravní značení a jeho aktuální změny,“ nabádá motoristy náměstek Chuchlík.

Trasy MHD

Plánovaná uzavírka křižovatky ulic Poštovní a Budovatelů ovlivní také městskou hromadnou dopravu. Od pondělí 2. září budou autobusy MHD jezdit po náhradních trasách.  „Termín uzavírky je naplánován na začátek školního roku, proto jsme se více zaměřili na školní linky. Linka č. 133 bude mít upravenou trasu, aby zvládla obsloužit i ZŠ Liberecká,“ říká Luboš Wejnar, ředitel Jablonecké dopravní a.s.a dodává, že vzhledem ke změně dopravního režimu ve městě může docházet ke zpoždění spojů MHD v porovnání s platným jízdním řádem. Záviset však bude na aktuální dopravní situaci ve městě. 

Tisková zpráva | Foto Jan Luxík

Štítky uzavírka, jabonec, námitky, rekonstrukce, kanalizace, Lužická Nisa, Jablonec, městská hromadná doprava, Liberec

Uzavírka dvou ulic v Jablonci se odkládá na začátek školního roku. Čtyři lidé podali námitku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.