Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Uzavírka tunelu v neděli neskončí, protáhne se o další týden

Rekonstrukce zdi u tunelu je sice u konce, uzavírka jedné části tunelu na průtahu Libercem ale v neděli, jak bylo původně plánováno, neskončí. Protáhne se nejspíš o týden, všechna omezení mají skončit nejpozději příští neděli.

Práce na polovině čtyřpruhu ve směru od Turnova na Děčín sice v pátek zhruba hodinu po poledni skončily a provoz byl obnoven v plné šíři, od pondělí se ale ještě uzavře tubus tunelu ve směru od Děčína na Turnov a navazující část komunikace.

„Podle původního plánu měla dopravní omezení v libereckém tunelu skončit už tuto neděli 6. října, ale složité práce na prověřování stavu tunelu a čištění silnice od oleje a dalších nečistot v té části, kterou se doteď jezdilo, ji o týden prodlouží. Děkujeme řidičům za shovívavost a trpělivost,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Ředitelství silnic a dálnic jako správce komunikace zadalo provádění diagnostiky tunelu. Výsledky měření poslouží pro přípravu projektu na kompletní rekonstrukci libereckého tunelu, která se již dlouho připravuje.

Dobrá zpráva pro řidiče ale je, že se otevře ve směru na Děčín od Babylonu z Košické ulice. A v úterý 8. října by mělo dojít k plnému zprůjezdnění všech čtyř jízdních pruhů na silnici I/35 u Jeřmanic, kde se rekonstruoval most a měnil se povrch vozovky. 

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky tunel, uzavírka, Liberec, Děčín, Turnov, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj, Babylón

Uzavírka tunelu v neděli neskončí, protáhne se o další týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.