Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po Libereckém kraji opět jezdí Nehoďáček

Dny s dopravní výchovou se po prázdninách vrátily do mateřských škol. Děti se seznamují hravou formou s bezpečným chováním v silničním provozu. Pro školy je tento program bezplatný díky partnerům projektu Markétina dopravní výchova.

Děti patří mezi nejzranitelnější účastníky v provozu na našich silnicích. Jenom v loňském roce zahynulo 19 dětí. Proto se seznamují se základními pravidly a s bezpečným chováním v silničním provozu. Program je pro děti připraven v rámci projektu Markétina dopravní výchova. Veškeré aktivity jsou dětem předávány formou hry nebo jiných interaktivních aktivit. 

„Jako motivaci využíváme ilustraci celého projektu. Děti ze základních škol se seznamují s kamarády ze Střeštěnova. Těm mladším jsme přenechali Nehoďáčka. Je to hodný superhrdina, který je učí základům, jak nepřijít v provozu k úrazu,“ vysvětluje Markéta Novotná, metodik Týmu silniční bezpečnosti.


Ve školkách je snahou děti poučit o důležitosti používání reflexních prvků. Princip fungování si děti ověří za pomoci pomůcek. Do temné komory děti vkládají plyšového Nehoďáčka s/bez reflexních prvků, rozdíl je tedy evidentní. Součástí dopoledního programu je také nácvik správného poutání dětí. Děti si základy demonstrují na křesle automobilové sedačky v různých dětských autosedačkách. Poté mají možnost si vše natrénovat a vyzkoušet pod dohledem lektora.

Program je díky partnerům jako Liberecký kraj, Globus ČR nebo společnost VALBEK-EU, a.s. realizován jako bezplatný v tomto roce ve 40 mateřských školách a desítkách základních škol.

Tisková zpráva

Štítky nehoďáček, tým silniční bezpečnosti, Liberecký kraj, projekt, Česko

Po Libereckém kraji opět jezdí Nehoďáček  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.