Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sněhuláka čekají změny. Vznikne nový nájezd na rychlostku

Slovo „sněhulák“ nepatří mezi libereckými řidiči k nejoblíbenějším. Už roky se tak přezdívá trojici kruhových objezdů pod průmyslovou zónou Sever, které v odpolední špičce ucpou stovky aut. Situace se možná brzy změní. Téměř nepoužívaný výjezd u posledního kruhového objezdu se změní v nájezd na rychlostku.

„Stavba rampy ve směru na Turnov je vysoutěžena, má pravomocné stavební rozhodnutí a bude realizována ještě v letošním roce,“ potvrdila Drbně mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová. Podle ní je rozpočet na stavbu něco málo přes 20 milionů korun.

Na co se tedy mají řidiči připravit? Výjezd do Úvozní ulice na prvním kruhovém objezdu směrem od Globusu se změní v nájezdovou rampu ve směru na Turnov (viz. obrázek).

Jeden z kruhových objezdů tím bude upraven do jiného dopravního režimu. Tato úprava by měla ulehčit přetíženému silničnímu provozu na takzvaném sněhuláku,“ doplnila mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Pomalu popojíždějícím kolonám na „sněhuláku“ pod průmyslovou zónou Sever v Růžodolu možná za pár let úplně odzvoní. Podle dopravních odborníků dochází ke kolapsu dopravy především kvůli jedinému vjezdu do nákupní zóny Géčko. Už minulé vedení města plánovalo nové napojení na silnici I/35 poblíž dnes budované čerpací stanice mezi Svárovem a Růžodolem a to formou kruhového objezdu. Z dokončené křižovatky by se řidiči dostali také na druhou strany silnice, do ulice Oblouková, kde má podle návrhu vzniknout další kruhový objezd pro lepší dopravní obslužnost z Pavlovic a Stráže nad Nisou. Celý projekt je ale podle všeho ve fázi příprav a řidičům by nové napojení do průmyslové zóny mohlo začít sloužit až v roce 2020.

Štítky kruhový objezd, sněhulák, průmyslová zóna, Turnov, Ředitelství silnic a dálnic, Globus, Drbna.cz, Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhuláka čekají změny. Vznikne nový nájezd na rychlostku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.