Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Průtah Libercem blokuje několik dopravních omezení

Průtah Libercem blokují na zhruba dvou kilometrech tři dopravní omezení. Na silnici I/35 se v těchto dnech frézuje na dvou místech poblíž Stráže nad Nisou a to v obou směrech, další zúžení může blokovat provoz ve špičce poblíž nájezdu od průmyslové zóny Sever, kde vzniká nová nájezdová rampa.

Stavba nového nájezdu je v plném proudu. Dělníci před třemi týdny začali se stavbou na posledním kruhovém objezdu pod nákupním centrem Géčko. Za několik měsíců by se téměř nepoužívaný výjezd do Úvozní ulice měl změnit v nájezd na frekventovaný průtah Libercem.

„Stavba nové rampy ve směru na Turnov by měla stát něco málo přes dvacet milionů korun,“ řekla Drbně mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Na co se tedy mají řidiči připravit? Výjezd do Úvozní ulice na prvním kruhovém objezdu směrem od Globusu se změní v nájezdovou rampu ve směru na Turnov.

„Jeden z kruhových objezdů tím bude upraven do jiného dopravního režimu. Tato úprava by měla ulehčit přetíženému silničnímu provozu na takzvaném sněhuláku,“ doplnila mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

S omezeními poblíž „sněhuláka“ musí řidiči počítat až do půlky listopadu, kdy by měla být úprava kruhového objezdu a stavba nové rampy dokončena.

Ještě týdne bude dopravu blokovat obousměrné zúžení do jednoho pruhu poblíž Svárova, kde dělníci frézují vozovku a pokládají nový povrch.

Štítky Bílí Tygři Liberec, kruhový objezd, Stráž nad Nisou, Turnov, Ředitelství silnic a dálnic, Globus, G.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průtah Libercem blokuje několik dopravních omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.