Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Frýdlantu rekonstruují dvě ulice, hotovo má být co nevidět

Obyvatelé ulic Na Stráni a Tylova ve Frýdlantu se můžou těšit na nový povrch silnice kolem jejich domů. Město před nedávnem začalo s kompletní rekonstrukcí silnic v těchto ulicích. Hotovo by mělo být do konce července. Cena opravy by se měla vejít do dvou milionů.

„Povrch na místní komunikaci v ulici Na Stráni byl už v katastrofálním stavu, navíc nebyl na některých místech chodník, chyběly obruby a řešily se neustálé problémy s dešťovou vodou,“ vysvětlil místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Dělníci tak pracují nejen na novém povrchu. Součástí rekonstrukce je také nový chodník a příčný práh, který odvede vodu z horní ulice Holečkovy. A také vpusti, které v případě deště svedou vodu přímo z plochy silnice do dešťové kanalizace. „Komunikace bude vyasfaltovaná, chodník bude vytvořen ze zámkové dlažby,“ říká místostarosta města. Opravou se lokalita rodinných domů na předměstí zbaví poslední rozbité silnice.

Podobné práce jako v ulici Na Stráni, probíhají také v ulici Tylově. „Jen jako svrchní povrch bude použit ve dvou vrstvách asfaltobeton. Na pravé straně, ve směru od spodní části ulice, vznikne chodník, jehož povrch bude z kamenných kostek. Ty dodá město z vlastních zdrojů v ploše cca 100m2,“ doplňil Jiří Stodůlka. Vjezdy po levé části komunikace pak budou ze zámkové dlažby.

Štítky Frýdlant, silnice, chodník, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu rekonstruují dvě ulice, hotovo má být co nevidět  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.