Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nedělní bouřka zastavila vlaky a odstřihla domácnosti od proudu

Nedělní bouřka, která se přes Liberecko prohnala po osmé hodině večerní, zkomplikovala život nejen řidičům. Jak už jsme informovali, popadané stromy zablokovaly desítky silnic a cest. Několik z nich potrhalo také dráty vysokého napětí a další stromy zablokovaly železniční tratě na Frýdlantsku.

Bez proudu byly do dnešního dopoledne stovky domácností v okolí Frýdlantu. Elektřina celou noc nešla v oblasti Kunratic, Višňové a Raspenavy. V dopoledních hodinách se všechny poruchy na vysokém napětí podařilo odstranit, na poruchách nízkého se stále pracuje.

PSALI JSME: Bouřka zaměstnala hasiče. Večer vyjížděli padesátkrát

Popadané stromy zastavily v neděli večer provoz na několika železničních tratích. Do spadlého stromu najel kolem 20:30 osobní vlak z Jindřichovic pod Smrkem na Frýdlant. "Jednalo se o poslední spoj na trati," sdělil ČTK mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Další spadlý strom zastavil ve stejnou dobu provoz na trati z Frýdlantu na Černousy. "Zpožděn byl jeden nákladní vlak a jeden osobní vlak Černousy - Liberec, jeho zdržení bylo asi dvě hodiny," dodal mluvčí. Od rána ale opět všechny vlaky jezdí.

Štítky strom, Liberecký kraj, Frýdlant, Frýdlantsko, České dráhy, Černousy, Raspenava, Kunratice, Jindřichovice pod Smrkem, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní bouřka zastavila vlaky a odstřihla domácnosti od proudu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.