Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stavba kruhového objezdu v Rochlici je v plném proudu

Rekonstrukce jedné z nejnepřehlednějších křižovatek v Liberci je v plném proudu. Stavební práce na kruhovém objezdu v Rochlici se posunuly do další etapy. Stavbaři se v těchto dnech soustředí na nová připojení ke kruhovému objezdu, který nahradí původní nepřehlednou křižovatku ulic Dobiášova - Krejčího - Pazderkova. Současně poblíž vznikají nové autobusové zálivy. V Dobiášově ulici pak finišuje výstavba nového chodníku.

„Postupujeme tak, abychom v co největší míře zachovali dopravní obslužnost, a aby místní obyvatelé pocítili dopravní omezení co nejméně. O případných uzavírkách konkrétních míst budeme občany včas informovat,“ uvedl náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Těžká technika se zakousla také do dolní části Dobiášovy ulice. Tady dojde k přemístění odstavných ploch pro autobusy MHD. Muselo se proto přistoupit k uzavírce u Zeleného údolí.

Cílem akce za 11,7 milionu korun je zvýšení bezpečnosti v Dobiášově ulici, která je dopravně nejvytíženější silnicí ve čtvrti s 10 tisíci obyvateli.

Rekonstrukce Dobiášovy ulice je součástí revitalizace sídliště, která začala před 11 lety. Největším problémem sídliště s bezmála 3400 byty jsou úzké komunikace a nedostatek prostoru k parkování. V posledních letech se investovalo hlavně do úprav ulic, parků a dětských hřišť, přibyly desítky míst k parkování. Peníze šly nejen do veřejných prostranství, ale také do modernizace panelových domů. Město v rámci IPRM Liberec - Regenerace sídliště Rochlice investovalo z evropských fondů do minulého roku 220 milionů korun, další projekty za desítky milionů korun realizuje letos.

Štítky kruhový objezd, Liberec VI-Rochlice, Liberec, sídliště, Zelené údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba kruhového objezdu v Rochlici je v plném proudu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.