Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

MHD v Turnově bude dalších pět let zajišťovat BusLine

Městskou hromadnou dopravu (MHD) v Turnově bude dalších pět let zajišťovat firma Busline, cena pro město se od ledna 2016 zvýší na 1,5 milionu korun ročně. Firma byla jediným zájemcem v soutěži. Novinářům to dnes řekl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

"Obeslali jsme 12 dopravních společností," uvedl. Malý zájem o soutěž si vysvětluje tím, že patnáctitisícové město není pro velké dopravce zajímavé. Turnov provozuje jen dvě linky a autobusy ročně najezdí zhruba 70.000 kilometrů.

Nová cena je podle starosty asi o 400.000 korun vyšší než současná, pro Turnov ale půjde o navýšení zhruba o 50.000 korun. Na MHD se totiž podílí i Ohrazenice a Přepeře, kam linky jezdí. Kraj navíc bude městu kompenzovat slevu za seniory, která platí v rámci Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL). Do něj je MHD v Turnově začleněná.

Turnov je jedním ze čtyř měst v kraji, které mají MHD. Další jsou Liberec, Jablonec nad Nisou a Česká Lípa. Zkušebně jednu linku testují od září ve Frýdlantu s 7600 obyvateli. Mikrobus tam dvakrát denně sváží cestující z odlehlejších částí města do centra a zase zpátky.

Autoři | Foto BusLine

Štítky Turnov, městská hromadná doprava, BusLine, Tomáš Hocke, Ohrazenice, Přepeře, Liberecký kraj, Integrovaný dopravní systém Libereckého kraje, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD v Turnově bude dalších pět let zajišťovat BusLine  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.