Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Felberova ulice se mění v parkoviště, pokuty na řidiče evidentně neplatí

Jako boj s větrnými mlýny se zdá vybírání pokut městskými strážníky ve Felberově ulici v Liberci. Ze spojovací cesty mezi Šaldovým náměstím a Moskevskou ulici se každodenně stává jedno velké parkoviště. Do ulice mají přitom povolený vjezd jen majitelé vyhrazených míst, která v ulici však nejsou, a zásobování.

„V této ulici hlídky dopravní přestupky řeší denně, a bohužel stále je co řešit. Není to o tom, že bychom se této pěší zóně nevěnovali, naopak. Ale i přesto zde stále řidiči porušují dopravní předpisy a policie má bohužel co řešit,“ řekla mluvčí strážníků Daniela Bušková.

S tím, že by strážníci konali, příliš nesouhlasí Miloš Krčmář. Ten na zběsilé parkování po okrajích silnice v pěší zóně, kde je povolen vjezd zásobování a majitelům parkovacích míst jen mezi 11 a 13 hodinou, upozornil. „Žádný z členů městské policie nebyl nikde v dohledu, stejně to chvíli před tím vypadalo v dolní části ulice Moskevská, situace je stále stejná již několik let,“ dodal.

Jak vysvětlila mluvčí městské policie, strážníci musí u každého řidiče ověřit, zda nezásobuje některý z obchodů. „Strážníci při řešení podezření z přestupku řeší věc s ohledem na režim zásobování, tedy buď ověřují prováděné zásobování v době, která to umožňuje, nebo řeší porušení režimu pěší zóny v časech, které nejsou vymezeny pro zásobování,“ doplnila.

Scénář, jak jsme se přesvědčili, tak zůstává každý den stejný. Ti řidiči, kteří mají méně štěstí, vyfasují pokutu, jiní zase beztrestně odjedou. V pondělí jsme v ulici zhruba 50 metrů od vjezdu do podzemního parkování v OC Plaza napočítali zhruba desítku aut, tedy zhruba stejně jako ve čtvrtek.

Štítky Liberec, pěší zóna, parkování, Miloš Krčmář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Felberova ulice se mění v parkoviště, pokuty na řidiče evidentně neplatí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.