Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cesta z Liberce do Chrastavy a Kunratic zatím nezrychlí

Provoz na čtyřproudých silnicích I/35 z Liberce na Chrastavu a Bílý Kostel a I/14 na Kunratice zatím nezrychlí. Přestože novela zákona o pozemních komunikacích umožnila od Nového roku zvýšit na vybraných silnicích první třídy rychlost z 90 km/h na 110 km/h, v Libereckém kraji si na to ještě budou muset motoristé počkat. Bude to nejdřív od poloviny roku, řekl vedoucí Odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

"Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už zhruba před 14 dny podalo žádost, požádali jsme Policii ČR o písemné stanovisko. Teprve až budeme mít toto stanovisko, můžeme záměr uveřejnit na úřední desce. Tam bude měsíc viset a může k tomu kdokoliv podat připomínku. Pak se připomínky musí vyhodnotit a finální návrh musí znovu měsíc viset na úřední desce," vysvětlil postup Čáp. Nějakou dobu pak podle něj bude ŘSD potřebovat na výrobu a instalaci značek. "Takže jako optimistickou variantu vidím tak polovinu roku," řekl.

Kvůli novele zákona se od Nového roku rychlostní silnice z Liberce na Turnov změnila v dálnici druhé třídy D35. Motoristé tam nepotřebují dálniční známku, novela však snížila rychlost na 110 km/h. Ještě před koncem roku ale ŘSD trasu osadilo značkami povolujícími rychlost až 130 km/h. Snížena je rychlost jen od Jeřmanic do Hodkovic nad Mohelkou a také u Paceřic. "V těchto úsecích je špatné směrové vedení, komunikace byla projektovaná na návrhovou rychlost 80 km/h. Dle statistik policie v některých obdobích roku je tam zvýšený počet dopravních nehod," dodal Čáp.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, Chrastava, Kunratice, Liberecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Silniční zákon, Policie České republiky, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta z Liberce do Chrastavy a Kunratic zatím nezrychlí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.