Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tři autobusové linky mění na konci února jízdní řády

Koncem února tradičně dochází ke korekcím v jízdních řádech dopravního podniku. Nejinak tomu bude i letos, kdy se změny dotknout tří autobusových linek. Od 28. února by si měli nastudovat nové jízdní řády cestující, kteří využívají linky číslo 17, 26 a 55.

Na základě připomínek změní dopravní podnik jízdní řád linky číslo 17 (Fügnerova – Aréna a zpět). „Na této lince došlo k výraznému posílení spojů,“ popsala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Ve špičce, tedy mezi třetí hodinou odpolední a osmou hodinou večerní, přibude pět nových spojů. Interval autobusu se tak z hodiny zkrátí na půlhodinu. „Ke změně došlo z důvodu zajištění lepší dopravní obslužnosti k aréně během školního roku,“ doplnila mluvčí. Podle ní o změnu v jízdním řádu žádalo 153 lidí.

Změn se dočká také autobusová linka číslo 26, na které od konce únor přibude mezi sedmou hodinou ranní a druhou hodinou odpolední sedm spojů. Výsledný interval se podobně jako v případě linky k aréně zkrátí z hodiny na půlhodinu. Přibude také nový spoj o víkendech v 18:32.

Drobná změna v jízdním řádu linky číslo 55 se rovněž týká Krásné Studánky. Školní autobus této linky bude totiž nově zajíždět až na konečnou „U Medvěda.“

Od 28. února dojde také ke změně odjezdové zastávky v Ostašově na lince č. 16, kde se zastávka přesouvá do točky z důvodu zvýšení bezpečnosti cestujících.  Ruší se zastávka U hřbitova ve směru centrum Liberce.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky jízdní řád, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři autobusové linky mění na konci února jízdní řády  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.