Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při střetu autobusu s autem mezi Jabloncem a Libercem se zranilo pět lidí

Pět lidí utrpělo dnes zranění při střetu autobusu s osobním autem na frekventované silnici mezi Libercem a Jabloncem. U dvou stačilo ošetření na místě, tři sanitka převezla do jablonecké nemocnice. Novinářům to řekla krajská mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová.

"Všichni mají lehké zranění. Řidič auta má poraněný hrudník a dva cestující z autobusu zranění na hlavě," uvedla Moravcová. Autobus převážel dohromady 42 cestujících.

Nehoda se stala v 7:10 v jedné ze zatáček silnice, která vede z Liberce do Jablonce přes Kunratice. Frekventovaná silnice byla přes dvě hodiny kvůli vyšetřování nehody uzavřená. "Řidič s vozidlem Dacia Logan jel ve směru od Liberce, kde se v levotočivé zatáčce pravděpodobně oslněn vycházejícím sluncem čelně střetl s autobusem," uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová. Při nehodě byli zraněni čtyři cestující z autobusu a řidič auta. Policie okolnosti nehody prošetřuje, dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Škoda na autě a autobusu je podle prvního odhadu 100 tisíc korun.

Po silnici 29024 denně projede asi 10 tsicí vozidel. V zatáčkách dochází k nehodám poměrně často. Od 29. března bude silnice pro tranzitní dopravu asi dva roky uzavřena. Stavět se bude nová, bezpečnější silnice za 360 milionů korun. Jde o poslední úsek přeložky silnice I/14, která má zajistit rychlé spojení mezi oběma městy.

Štítky silnice, Liberec, Jablonec, úraz, havárie, Kunratice, Dacia Logan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při střetu autobusu s autem mezi Jabloncem a Libercem se zranilo pět lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.