Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zběsilá honička skončila nehodou na průtahu Libercem. Ujíždějící motocyklista přehlédl kolonu

Nehoda motocyklisty na průtahu Libercem, o které jsme vás informovali včera odpoledne, má nečekaný vývoj. Šestatřicetiletý motocyklista, který na okraji Liberce přehlédl kolonu a havaroval, totiž ujížděl policistům. Zatímco zraněný motocyklista putoval do nemocnice, policisté se snažili zjistit, co za jeho zběsilou jízdou stojí. A to se jim také obratem podařilo.

„Řidič motocyklu byl policistům znám, proto jej chtěli zastavit. Má totiž Okresním soudem v Semilech uložen zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, platný až do roku 2022,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zběsilá honička skončila po dvou kilometrech

Zběsilá honička ulicemi Liberce začala krátce po poledni. Policisté chtěli motocyklistu zastavit na křižovatce ulic Metelkova a Jungmannova. Motorkář na silném stroji ale rozhodně nechtěl policistům zastavovat a na jejich výzvu zareagoval přidáním plynu. „Při vjíždění na křižovatku ulic Jungmannova a Žitavská nerespektoval na semaforu světelný signál "Stůj", a i přesto s motocyklem odbočil do ulice Žitavská. Následně najel na silnici první třídy na číslo 35 ve směru na Děčín, kde pokračoval ve své spanilé jízdě vysokou rychlostí, aniž by respektoval zvukové a výstražné zařízení policejní hlídky, která jela za ním,“ dodala mluvčí policie.

Za normálních okolností by motocyklista na Hondě CBR dost možná policistům ujel. Ve středu ale tolik štěstí neměl. U čerpací stanice Agip ve směru na Chrastavu právě probíhala údržba silnice a před zúžením se utvořila několik stovek metrů dlouhá kolona. S tím ale motocyklista nepočítal a ve vysoké rychlosti havaroval.

Pět nabouraných aut a škoda skoro za 200 tisíc korun

„Řidič motocyklu začal na vzniklou situaci reagovat prudkým bržděním, přičemž nezvládl řízení motocyklu a upadl s ním na vozovku. Narazil tak do posledního vozidla stojícího v koloně vozidel, osobního vozidla Ford Focus, které stálo v tu dobu v pravém jízdním pruhu. Po střetu zůstal řidič motocyklu ležet na vozovce a v jízdě pokračovala po zemi mezi pravým a levým jízdním pruhem vpřed již samotná motorka,“ doplnila mluvčí.

Motorka postupně poškodila další čtyři vozidla stojící v koloně a to Renault Espace, Mercedes - Benz, Renault Trafic a Audi 80. Zběsilý motocyklista při nehodě zranil jen sebe. „Ještě téhož dne policisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení k přečinu "Maření výkonu úředního rozhodnutí", za které mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřela Šrýtrová.


Motocyklista zvládl ujíždět jen dva kilometry

Foto Youtube.com

Štítky Liberec, motocykl, havárie, Mercedes Grand Prix, Agip, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zběsilá honička skončila nehodou na průtahu Libercem. Ujíždějící motocyklista přehlédl kolonu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.