Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další rekonstrukce silnice zkomplikuje dopravu v Libereckém kraji

Rekonstrukce silnice v Benecku zkomplikuje od pondělí dopravu na Semilsku. Frekventovaná silnice třetí třídy v krkonošském středisku bude kvůli opravám uzavřena, s komplikacemi tam tak musí počítat i turisté. Autobusy budou jezdit po objízdných trasách, práce skončí v říjnu, řekl dnes krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník (Starostové pro Liberecký kraj).

Rekonstruovat se budou dva havarijní úseky silnice ze Štěpanické Lhoty na Benecko a Skalku. Oprava přijde na bezmála 20 milionů korun. "Současně s rekonstrukcí krytu komunikace bude provedena oprava odvodňovacích prvků, propustků a úprava zeleně. Rovněž se nainstalují jednostranná svodidla, vodorovné dopravní značení a směrové sloupky," uvedl k rozsahu prací Mastník.

Uzavírka si vyžádá omezení ve veřejné linkové dopravě, kvůli objízdným trasám nebudou autobusy obsluhovat zastávky U Lomu, Prakovice a Alfonska ve Štěpanické Lhotě.

Opravy se podle Mastníka dočkají také dva úseky silnice mezi Beneckem a Mrklovem. "Oba úseky projdou nutnou údržbou, která zahrnuje obnovu nezpevněných krajnic, pročištění nezpevněných rigolů a příkopů, celoplošnou opravu krytu vozovky, instalaci vodorovného dopravního značení a pročištění propustků," doplnil Mastník.

Opravy v Krkonoších nejsou letos jedinými stavbami na silnicích v Libereckém kraji, od konce května se pracuje na opravách silnic také v Českém ráji.

"V současné době máme na krajské síti připraveno 57 akcí za 405 milionů korun, opravit bychom chtěli minimálně 90 kilometrů silnic a k tomu devět mostů ve všech částech kraje," řekl hejtman Martin Půta (STAN). V plánu je také zahájení prvních tří rekonstrukcí, které by měly být financovány z Integrovaného operačního programu (IROP). S využitím evropských dotací chce kraj opravit silnice v Jablonném v Podještědí, Oknech na Českolipsku nebo okružní křižovatku v Semilech.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky silnice, doprava, Vladimír Mastník, rekonstrukce, Liberecký kraj, Benecko, Starostové pro Liberecký kraj, okres Semily, Štěpanická Lhota, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další rekonstrukce silnice zkomplikuje dopravu v Libereckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.