Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý řidič se místo řízení věnoval hledání mobilu, naboural do stromu

Alkohol v kombinaci s nepozorností za volantem se vymstil řidiči Subaru Justy, který v pátek projížděl mezi Smržovkou a Dolním Maxovem. V jedné za zatáček v Lučanech začal údajně hledat telefon. Poté, co se přestal věnovat řízení, vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Shodou okolností zrovna kolem nehody projížděli policisté, kteří u muže naměřili více než dvě promile alkoholu v dechu.

Automobil byl natolik rozjetý, že po nárazu pokračoval ještě padesát metrů v jízdě. „Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 10 tisíc korun,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policejní hlídka, která jela zrovna okolo, naměřila řidiči 2,02 promile alkoholu. „Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a policistům požití alkoholu před jízdou přiznal,“ doplnila Sochorová.

Po nehodě, kterou naštěstí odnesly jen plechy, si řidič nejspíš dlouho nesedne za volant. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu navíc hrozí až rok za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, Smržovka, Subaru Justy, Dolní Maxov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se místo řízení věnoval hledání mobilu, naboural do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.