Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravu v Jablonci zkomplikují v létě opravy komunikací

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikují v létě opravy ulic, chodníků a parkovišť. Díky levnější zimní údržbě do nich může dát letos město 17 milionů korun, o pět milionů víc než loni. "Peněz by bylo ale potřeba ještě mnohem víc," řekl dnes náměstek primátora Miloš Vele (ODS). Radnice v podhorském městě za úklid sněhu letos v zimě zaplatila 10,3 milionu korun, před rokem stála údržba o pět milionů víc. Ušetřené peníze přidalo město na opravy.

Kompletní opravy se díky úsporám letos dočká parkoviště u obytných domů v Erbenově ulici, kde díky tomu přibude parkovacích míst. Velkoplošné opravy povrchů čekají Strmou ulici v Kokoníně nebo část Zahradní ulice. "Po práci na inženýrských sítích je konečně možné položit finální povrch i v posledním úseku Rybářské ulice u školky. Jakmile budou hotové práce na sítích v Mechové ulici, dojde k položení povrchu i tam. Pokračují také opravy Vrcholové ulice," uvedla mluvčí magistrátu Markéta Hozová.

Počítá se i s dalšími opravami chodníků. Pokračovat budou v Mánesově ulici. "Po ukončení výkopových prací budou následovat opravy na chodnících v Rýnovické, Průmyslové, Prosečské a Poštovní. Oprav se dočkají také úseky chodníků v Mostecké, Jizerské nebo Sadové ulici," uvedla mluvčí radnice. V plánu je také oprava schodiště spojujícího ulice Polní a Na Ostrohu.

"Zpevníme a materiálem podobným perku vysypeme i hojně využívanou zkratku od bazénu do ulice Pod Skalkou, abychom vyhověli občanům. Cestička není komunikací v pravém slova smyslu, ale je zvyková a lidmi používaná, proto vycházíme vstříc a upravíme ji tak, aby se po ní dalo bezpečně chodit," řekl Vele. Po celém městě se podle něj také opravují a natírají zábradlí, město na tyto práce využívá lidi zaměstnané na veřejně prospěšných pracích.

Autoři

Štítky oprava, Jablonec nad Nisou, chodník, Miloš Vele, ODS, Kokonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Jablonci zkomplikují v létě opravy komunikací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.