Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Polsko dočasně zavede kontroly na hranicích. Připravte se na zdržení

Cestujete do Polska? Připravte se na možné zdržení a hlavně si nezapomeňte občanský průkaz nebo cestovní pas. Poláci totiž od začátku července obnoví na měsíc kontroly na hranicích. Důvodem je zajištění bezpečnosti na summitu NATO ve Varšavě a Světových dnů mládeže v Krakově.

„Všichni občané Česka, kteří budou překračovat hranice s Polskou republikou, musí tedy počítat s možnými kontrolami policistů a tedy i možným zdržením. Je samozřejmé, že každý musí mít k dispozici doklad, kterým prokáže svoji totožnost,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

S kontrolami na hranicích počítejte od 4. července do 2. srpna. Poláci je plánují na hranicích s Českem, Německem, Litvou a Slovenskem. Zvýšená bezpečnostní opatření se  týkají také přístavů a letišť.

Opatření souvisí s vrcholnou schůzkou Severoatlantické aliance, se Světovými dny mládeže a návštěvou papeže. Summit NATO bude 8. a 9. července ve Varšavě a Světové dny mládeže od 25. do 31. července v Krakově. Papež František bude pobývat mezi účastníky dnů mládeže od 28. do 31. července.

Mluvčí polské pohraniční stráže Joanna Rokicka podle televize TVN24 uvedla, že v cestování do Polska „se obecně nic nezmění". „Nepředpokládáme žádné potíže, kontroly budou prováděny namátkově u vybraných osob, a to včetně letišť a přístavů," řekla.

České ministerstvo zahraničí informuje, že cestující budou moci v uvedeném období překračovat polské hranice pouze na určených místech. Do seznamu těchto míst je možné nahlédnout na webu ministerstva.

Štítky Polsko, NATO, Varšava, Krakov, Česko, Papež František, Německo, Litva, Slovensko, Světové dny mládeže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polsko dočasně zavede kontroly na hranicích. Připravte se na zdržení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.