Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soukenné náměstí, Londýnská a Dr. Milady Horákové. Uzavírky silnic omezí nejen městskou hromadnou dopravu

Městskou hromadnou dopravu v Liberci během prázdnin čekají tři dopravní omezení. Kvůli výměně kolejí na Soukenném náměstí bude na zhruba pět týdnů nahrazena tramvajová doprava v centru Liberce autobusy. Koleje mezi „Dunajem“ a nákupním centrem Forum jsou již dožilé a na hranici životnosti, dopravní podnik proto během nadcházejících prázdnin plánuje výměnu kolejí v jednom směru. Rekonstrukce by měla probíhat od 9. července do 21. srpna.

„Tramvaje tak budou jezdit pouze mezi Horním Hanychovem a Rybníčkem. Z Lidových sadů bude v provozu náhradní autobusová doprava přes terminál k Babylonu a k nádraží, kde bude přestupní stanice. Tramvaje z Jablonce nad Nisou a Vratislavic budou končit ve smyčce na terminále MHD ve Fügnerově ulici,“ shrnul technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička.

Kromě rekonstrukce tramvajové trati musí odborníci vyřešit také důvod, proč se tramvajové koleje na Soukenném náměstí propadají. Během několika let provozu se trať propadla o 10 až 30 centimetrů. „Zatím nevíme, čím by mohl být propad způsoben,“ dodal Lavička. Jednou z variant je stará kanalizace, která může vést pod náměstím a není zanesena v dokumentaci.

Na nadcházející prázdniny jsou naplánovány také další uzavírky na území Liberce, které omezí nejen městskou hromadnou dopravu. Na dopravní komplikace se musí připravit také řidiči, kteří projíždí ulicemi Londýnská a Dr. Milady Horákové.

Od 1. července do konce listopadu bude uzavřena ulice Dr. Milady Horákové mezi křižovatkami s ulicemi Melantrichova a Čechova. „Půjde o sdruženou rekonstrukci sítí, vybudování cyklotrasy a také o položení nového povrchu,“ dodal náměstek primátora Tomáš Kysela (ANO).

Ve stejném termínu se uzavře z důvodu rekonstrukce mostu také Londýnská ulice. V obou případech budou autobusy městské hromadné dopravy vedeny po nejkratších možných objízdných trasách.

Foto Dominik Svoboda

Štítky městská hromadná doprava, Milada Horáková, Liberec, Dunaj, rekonstrukce, Babylón, Liberec XIX-Horní Hanychov, ANO 2011, Jablonec nad Nisou, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soukenné náměstí, Londýnská a Dr. Milady Horákové. Uzavírky silnic omezí nejen městskou hromadnou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.