Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ranní provoz na výpadovce zpomalilo několik drobných nehod

Hustý ranní provoz na frekventované silnici I/35 mezi Turnovem a Libercem zpomalila v pondělí ráno hned trojice dopravních nehod. Vyplývá to z portálu dopravních informací. Podle dostupných informací nedošlo ke zranění žádného z účastníků.

Ke všem nehodám došlo mezi sedmou hodinou ranní a půl osmou. Nejprve se měla lehce střetnout dvě osobní auta na sjezdu ve směru na Turnov u čerpací stanice ETK v Hodkovicích nad Mohelkou. Ve stejný čas došlo ke střetu čtyř aut ve stejném směru u Jeřmanic. O půl hodiny později se měla srazit dvě osobní auta v těch samých místech, ale v opačném směru.

Už tak hustý provoz komplikuje kromě nehod také výměna svodidel. Částečná uzavírka probíhá ve dvou etapách, skončí nejpozději 27. listopadu. Stavbaři pracují i o sobotách, aby se co nejvíce termín uzavírky zkrátil.

„Krajský úřad Libereckého kraje povolil na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR částečnou uzavírku silnice I/35 v úseku silničního 24,9 kilometrem a 33,6 kilometrem z Liberce do Hodkovic nad Mohelkou. Provoz je omezen na poměrně dlouhém úseku, pokud by ale nebyl, uzavírka by trvala delší dobu,“ říká vedoucí odboru dopravy Jan Čáp s tím, že modernizace svodidel je nutná z důvodu zajištění vyšší bezpečnosti. Ta stávající už nevyhovují kategorii silnice pro motorová vozidla.

První etapa probíhala od 6. září do 9. října. Dělníci při ní vyměnili svodidla ve středním dělícím pásu. V rámci druhé etapy, která navazuje, vymění svodidla po krajnicích. Hotovo by mělo být koncem listopadu.

V místech, kde to šířka silnice dovoluje, je doprava vedena ve dvou zúžených jízdních pruzích tak, aby bylo možné předjíždění pomalu jedoucích auta. „Vzhledem k délce úseku a intenzitě provozu na silnici je pravidelně kontrolován stav dopravního značení. V závislosti na stavebních pracích budou v jejich průběhu provedeny změny v dopravním omezení,“ dodává Jan Čáp. 

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky silnice, havárie, Liberec, Turnov, Hodkovice nad Mohelkou, Ředitelství silnic a dálnic, Jeřmanice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ranní provoz na výpadovce zpomalilo několik drobných nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.