Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sníh je v Libereckém kraji hlavně na silnicích nižších tříd

Silnice v Libereckém kraji byly dnes ráno nadále sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy byly mokré nebo se zbytky rozbředlého sněhu a povrchy mohly namrzat. Varování platí i pro některé úseky silnice 35 z Liberce do Turnova, vyplývá z informací na dopravním webu. Teploty byly ráno mezi minus čtyřmi až osmi stupni Celsia, dopravu mohou místy komplikovat mlhy.

Sníh leží hlavně na silnicích nižších tříd, více ho je v horských oblastech. Na chemicky udržovaných silnicích je rozbředlý sníh nebo jsou zbytky či zmrazky, jinde je ujetá vrstva krytý posypem. Rozbředlý sníh je také na místních komunikacích v krajském Liberci.

Pro nákladní dopravu nad šest tun je stále uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo na Liberecku. Silnice, která se nesolí, je pro ně od minulého pondělí nesjízdná. Jako náhradní trasu pro kamiony slouží silnice 13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Podle předpovědi by dnes mělo být oblačno až zataženo, ale sněžení by nemělo být nijak vydatné. Slabé sněžení nebo sněhové přeháňky by se měly vyskytovat zejména na horách. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus dvěma až pěti stupni Celsia, na horách bude mezi minus čtyřmi až sedmi stupni.

Autoři

Štítky silnice, Liberecký kraj, Liberec, Turnov, Mníšek nad Hnilcom, Raspenava, Oldřichovské sedlo, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh je v Libereckém kraji hlavně na silnicích nižších tříd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.