Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Navečer se kvůli počasí pro kamiony uzavřou silnice v Harrachově a přes Albrechťák

Na Liberecko se žene další sněžení, silničáři tak preventivně uzavřou dvě silnice pro nákladní auta nad 3,5 tuny. Jde o hraniční přechod v Harrachově a také úsek z Mníšku do Frýdlantu přes Albrechtický kopec. Uzavírka platí od 18, respektive 19 hodin.

„V návaznosti na tato opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení s výše uvedeným omezením, na jeho dodržování bude dohlížet Policie ČR,“ řekl Petr Šén ze společnosti Silnice LK.

Uzavírka neplatí pro osobní auta ani autobusy. A kdy omezení pro kamiony skončí? „Uzavírka bude platná do odvolání a otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky,“ doplnil Šén.

Doporučená alternativní trasa pro kamiony je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem," uzavřel Šén.

Odpoledne a večer bude především na horách pořádně chumelit. V příštích 36 hodinách by mohlo napadnout až padesát centimetrů nového sněhu. V oblastech pod 400 m n. m. Může padat déšť se sněhem a silnice mohou namrzat.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky silnice, Harrachov, Liberecký kraj, Frýdlant, Mníšek nad Hnilcom, Policie České republiky, Silnice LK a.s., Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Navečer se kvůli počasí pro kamiony uzavřou silnice v Harrachově a přes Albrechťák  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.