Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Libereckém kraji silně mrzne, silničáři doporučují opatrnost

V Libereckém kraji dnes silně mrzne, na Jizerce v Jizerských horách klesly ráno teploměry pod minus 17 stupňů Celsia. Při tak nízkých teplotách ztrácí sůl účinnost a vozovky mohou namrzat. Silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost. Žádné problémy zatím ale podle policie hlášeny nejsou.

V Libereckém kraji je dnes většinou jasno nebo skoro jasno, fouká jen slabý vítr. Teploty se pohybují od minus šesti do minus 15 stupňů, na horách je tepleji. Hlavní tahy jsou většinou holé a vymrzlé, místy mohou být vlhké. Opatrní by měli být řidiči na silnicích nižších tříd, kde je zledovatělá vrstva ujetého sněhu a tvoří se tam vyjeté koleje.

Teploty pod nulou by se podle meteorologů měly udržet celý den, k večeru bude přibývat oblačnosti a bude sněžit. Sněžení může místy přecházet v déšť a hrozí vznik ledovky. V horách se mohou tvořit i sněhové jazyky. Změna počasí by ale měla zlepšit rozptylové podmínky, vzduch se vyčistí. I když letos v Libereckém kraji smogová situace vyhlášena nebyla, zejména v České Lípě je ovzduší dnes ráno špatné.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji silně mrzne, silničáři doporučují opatrnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.