Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Polský kamion se převrátil u Grabštejnu na bok. Vysypal tuny uhlí

V serpentinách pod Grabštejnem skončil dnes dopoledne další polský kamion. Kolos naložený uhlím se převrátil ve středu před devátou hodinou ranní v prudké zatáčce poblíž odbočky na Chotyni. Policisté nejdříve na místě řídili dopravu kyvadlově, později museli hlavní tah na Hrádek nad Nisou uzavřít.

„Zhruba patnáct minut před devátou hodinou projížděl šestadvacetiletý řidič kamionu ve směru od Liberce na Hrádek nad Nisou, když před obcí Grabštejn, nejspíš vlivem vysoké rychlosti, nezvládl průjezd zatáčkou. Nákladní souprava se přitom neudržela na kolech a převrátila se na bok, přičemž značnou částí zasahovala do vozovky,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Na silnici se z návěsu vysypalo 26 tun uhlí. „Větší část se vysypala bezprostředně po převrácení kamionu na svodidla a zbytek musel být z nákladního prostoru odsypán při odstraňování soupravy ze silnice,“ dodala mluvčí. Řidič se při nehodě lehce poranil.

Frekventovaná silnice mezi Hrádkem a Libercem tak zůstala uzavřena do půl jedné odpolední. Škoda na kamionu, kterou neopatrný řidič způsobil, je vyčíslena na 2,2 milionu korun. „ Škodu na přepravovaném nákladu musí jeho majitel teprve vyčíslit,“ doplnila Ivana Baláková.

Na vyproštění několikatunového kolosu hasiči v rámci plánované pomoci na vyžádání povolali dva vyprošťovací speciály. "Na místě zasahovali profesionální hasiči z Liberce a jejich dobrovolní kolegové z Hrádku nad Nisou," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Štítky uhlí, Hrádek nad Nisou, Grabštejn, silnice, Liberec, Chotyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nespokojený Liberečan

Ten asi nejel padesát

Středa, 30. října 2013, 13:32Odpovědět

Polský kamion se převrátil u Grabštejnu na bok. Vysypal tuny uhlí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.