Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidem dochází trpělivost. Přejít Horákovou je o zdraví

Hazard se zdravím. Tak mluví chodci o přechodu v ulici Dr. Milady Horákové poblíž křižovatky s Košickou ulicí. Podle nich vám bezpečné překonání silnice nezaručí ani zelený panáček na semaforu. Chodci mají totiž zelenou ve stejný moment jako projíždějící auta. Řidiče přitom o chodcích na přechodu nic neinformuje.

„Přecházení končí skoro vždycky stejně. Auta přijíždějící z Košické ulice na mě vždycky troubí, protože podle ničeho nepoznají, že mají i chodci zelenou. Nejednou jsem byla svědkem toho, jak auto zastavilo pár centimetrů od chodce,“ popsala Věra Maděrová z Liberce. Podle ní navíc interval pro chodce trvá zhruba čtyři sekundy. Řidiči se tak většinou domnívají, že chodci na přechodu nemají co dělat.

„Na zelnou člověk dojde tak do půlky silnice. Místo aby mohl v klidu dojít na druhý chodník, řidiči troubí a gesty ukazují na červeného panáčka na semaforu,“ doplnila zoufalá maminka.

Celou situaci by šlo podle všeho vyřešit jednoduchým řešením. Tím je umístění oranžového semaforu, který by informoval řidiče o chodcích na přechodu.

Na to, jak složité by bylo doplnit křižovatku právě o varovný semafor a zda je něco podobného v plánu, jsem se zeptali technických služeb před více než týdnem. Po čtyřech dnech jsme se dozvěděli pouze to, že byl podnět předán na odbor správy veřejného majetku magistrátu. Odpovědi se nám zatím nedostalo.

Štítky Milada Horáková, Liberec, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem dochází trpělivost. Přejít Horákovou je o zdraví  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.