Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Do Žitavy z nového nástupiště. Rekonstrukce perónu je u konce

Rekonstrukce pátého nástupiště libereckého vlakového nádraží je u konce. Dělníci začali v září s kompletní přestavbou perónu, na který přijíždí mezinárodní vlaky z Německa. Do vlaků by se teď cestujícím mělo nastupovat lépe, než v minulosti. Hrana nástupiště se totiž o pár centimetrů zvýšila.

„To si vyžádalo úpravu osobního výtahu a prodloužení schodiště na výstupech z podchodů. V rámci stavby se současně zdemoloval nevyužívaný útulek Českých drah na jižním konci nástupiště a odstranily nefunkční služební výtahy,“ popsal mluvčí Libereckého kraje Jiří Langer. Dělníci se během rekonstrukce vrhli také na výměnu kolejí a staré střechy.

Stavební práce se odehrávaly také na starém nádraží ve Varnsdorfu, kde byla již 18. října otevřena nová železniční zastávka. Na německé straně se v rámci projektu Lubahn provede rekonstrukce nástupiště ve stanici Mittelherwigsdorf, která leží v úseku mezi Žitavou a Varnsdorfem.

Štítky Žitava, rekonstrukce, Německo, Jiří Langer, České dráhy, Varnsdorf, Liberecký kraj, Mittelherwigsdorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Žitavy z nového nástupiště. Rekonstrukce perónu je u konce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.