Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zátah odhalil rozpadající se náklaďáky i opilého řidiče

Řidič autobusů a nákladních automobilů jsou o pár tisícovek lehčí. Od sedmého do třináctého října vyrazilo v Libereckém kraji do terénu bezmála třicet policistů, kteří se zaměřili právě na ně. U 141 kontrolovaných vozidel zjistili 68 přestupků. Jeden z řidičů usedl za volant opilý, další měl naopak prasklý brzdový kotouč.

„Nejčastější přestupek, kterého se řidiči dopustili, a to ve 29 případech byl špatný technický stav vozidla. Bezpečnostní pásy nepoužilo 9 řidičů, maximální povolenou rychlost porušili dva řidiči. Pod vlivem alkoholických nápojů řídil jeden řidič. Dva řidiči jeli bez řidičského oprávnění a dva řidiči neměli při kontrole řidičský průkaz,“ zhodnotila výsledek akce v Libereckém kraji mluvčí policie Jana Světlá.

Nejvyšší pokutu si vysloužil řidič, který porušil dobu odpočinku. To ho ve výsledku vyšlo na deset tisíc korun. Pět tisíc stál dalšího řidiče prasklý brzdový kotouč jeho náklaďáku. Dohromady policisté během celého týdne vybrali osmatřicet tisíc korun.

Dlouho si za volant nesedne čtyřicetiletý řidič Avie naložené dřívím, kterého policisté zastavili druhý den akce. Ten poblíž Nového Boru přišel o řidičák. „Kontrolou bylo zjištěno, že v kabině převáží další dvě osoby. Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní,“ dodala Jana Světlá.

Štítky Liberecký kraj, Avia Motors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zátah odhalil rozpadající se náklaďáky i opilého řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.