Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Historická tramvaj oslavila jubileum sváteční projížďkou

Je to více než šedesát let, kdy mezi Rychnovem a Janovem poprvé zacinkala červená tramvaj 6MT s číslem 117. Právě toto jubileum oslavila tramvaj na státní svátek projížďkou z Liberce do Jablonce a z Jablonce na Proseč. Každý mohl zavzpomínat na dobu nedávno minulou nejen v ní, ale i v historickém autobuse Škoda 706.

„Liberecká „stosedmnáctka“ byla naposledy v provozu v roce 1972 a o pět let později se jako jediná dostala do depozitáře Technického muzea v Brně. V roce 2001 se vrátila do Liberce a díky fandům z Boveraclubu byl vůz důkladně rekonstruován. Od roku 2011 jezdí na zvláštních linkách a při objednaných jízdách,“ prozradil šéf Boveraclubu Tomáš Krebs.

Tramvaj poprvé vyrazila do provozu 27. října 1953, kdy v Jablonci nad Nisou absolvovala brzdové zkoušky. Pro "sto sedmnáctku" byla domovská linka číslo 1 a také trasa na Proseč. Jablonec a jeho okolí křižovala bezmála dvacet let.

Štítky Jablonec nad Nisou, Liberec, Proseč, Škoda 706, Janov, Technické muzeum v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historická tramvaj oslavila jubileum sváteční projížďkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.