Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konečně! Silnici mezi Hejnicemi a Raspenavou čeká rekonstrukce

Obyvatelé Hejnic si konečně můžou oddychnout. Po jednáních představitelů města, vedení Libereckého kraje a Krajské správy silnic je jasné, že se silnice od hejnické čerpací stanice po raspenavskou odbočku na Peklo dočká nového povrchu. S rekonstrukcí silnice začnou dělníci už za týden. V opačném směru příští rok.

„K tomu navíc přibude i kompletní rekonstrukce celé šíře úseku Lázeňské ulice od křižovatky u pošty až po železniční přejezd v Hejnicích. Tento úsek je v plánu hned na počátku prosince,“ popsal na hejnickém webu místostarosta Jaroslav Demčák.

Rekonstrukce se ještě letos dočká několik dalších komunikací. „Liberecký kraj obdržel 8. listopadu emailem informaci od Státního fondu dopravní infrastruktury, že ministr dopravy rozhodl o poskytnutí dotace na neinvestiční opravy silnic II. a III. třídy v Libereckém kraji do maximální výše 29 283 000 korun. Původně Liberecký kraj žádal o částku 58 milionů korun,“ popsal radní Vladimír Mastník.

Poskytnutí dotací je podmíněno uzavřením smlouvy, která se uzavírá na dobu určitou do konce letošního roku. Ještě letos tak musí být vybrán zhotovitel, akce musí být v letošním roce realizovaná a i kompletně proplacená.

Štítky silnice, Liberecký kraj, Hejnice, Raspenava, Jaroslav Demčák, Státní fond dopravní infrastruktury, Vladimír Mastník, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně! Silnici mezi Hejnicemi a Raspenavou čeká rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.