Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajští silničáři tuhle zimu ušetřili už pětadvacet milionů

Letošní nijaká zima alespoň šetří velké peníze Libereckému kraji. Silničáři si spočítali, že oproti loňsku jsou v plusu dvacet pět milionů korun. A zatím to vypadá, že už ani žádná zima nebude. Něco takového nepamatují ani ti nezkušenější silničáři, kteří se údržbou cest zabývají mnoho a mnoho let.

Oproti dlouhodobému průměru se silničářům podařilo ušetřit 17 milionů korun, ve srovnání s loňskou zimou je to ale 25 milionů. Už to vypadá, že ani mnoho práce mít nebudou, přesto jsou ve střehu.  „Při vzpomínce na loňský začátek prosince, kdy bylo nutné po osmačtyřiceti hodinách intenzivního sněžení na některých komunikacích nasadit i sněžné frézy, víme, že stačí pár dní nepříznivého počasí a náklady na zimní údržbu rapidně rostou“ upozorňuje Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která zajišťuje v Libereckém kraji údržbu krajských silnic.

I tak ale prý je co dělat. „Z pohledu dispečera je průběh počasí s teplotami okolo bodu mrazu nejhorší – hrozí lokální námrazy. Musíme být neustále připraveni do 30 minut vyrazit na území celého kraje,“ dodává Šén.

Autoři

Štítky zima, silničáři, Liberecký kraj, Silnice LK a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští silničáři tuhle zimu ušetřili už pětadvacet milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.