Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberci už nic nebrání, aby převzal dětské dopravní hřiště

Liberci už nic nebrání v tom, aby převzal do své správy dětské dopravní hřiště ve Zhořelecké ulici. Bezúplatný převod z Libereckého kraje dnes schválilo městské zastupitelstvo, smlouvu by vedení radnice s krajem mělo podepsat ještě v září. Liberec se v ní zaváže, že hřiště deset let nezmění majitele.

Kdyby radnice podmínku porušila, zaplatí Libereckému kraji pokutu 5,629 milionu korun. Hřiště v Pavlovicích o rozloze kolem 3500 metrů čtverečních se naposledy výrazněji upravovalo v 80. letech. V dobrém stavu není zejména budova, která slouží jako zázemí. Potřebuje zateplení, nevyhovující jsou toalety a zcela chybí sociální zařízení pro lidi se sníženou pohyblivostí.

S nejnutnějšími opravami za více než dva miliony korun chce město začít už letos. "Je potřeba provést opravu obvodového zdiva, střechy, plotu, počítáme i s výměnou mobiliáře a herních prvků pro děti," řekla primátorka Martina Rosenbergová (ČSSD). Podle ní se ale letos vše nestihne. "Bezúplatný převod se nám neplánovaně posunul až do třetího čtvrtletí a soutěže na opravy budeme teprve vypisovat," vysvětlila. Radnice plánuje i úpravu přechodu pro chodce přes Zhořeleckou ulici, který spojuje hřiště s cyklostezkou u řeky Nisa. Přecházení přes dopravně velmi zatíženou silnici by měl být bezpečnější.

Dětské dopravní hřiště bude provozovat a spravovat Městská policie Liberec. Areál bude sloužit i jako její školicí středisko, kde se budou školit strážníci z okolních měst a obcí.

V kraji je deset dopravních hřišť. Liberecký kraj se ale staral jen o areál v Liberci, který koupil před čtyřmi lety ještě za vedení ČSSD od TJ Slavia Liberec. Provoz hřiště stál loni kraj 429.000 korun. O převod na Liberec usiloval kraj více než rok, městu se ale nelíbily navržené podmínky. Jednou byl například závazek města, že hřiště bude provozovat minimálně 25 let.

Napsala ČTK

Štítky Liberec, Liberecký kraj, oprava, ČSSD, Martina Rosenbergová, Pavlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberci už nic nebrání, aby převzal dětské dopravní hřiště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.