Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Liberec zaplatil za údržbu silnic přes 50 milionů

Zimní údržba silnic se městu prodražila. Za sjízdné silnice Liberec zaplatil přes padesát milionů korun. To je přibližně o dvacet milionů více, než minulou zimu. Zatímco loňský duben vyšel zhruba na pětačtyřicet tisíc korun, letošní se svou cenou přiblížil k půldruhému milionu.

Vozidla údržby silnic najela během letošní zimy skoro 47 tisíc kilometrů během 102 dní. Pohotovost tak silničáři měli o 25 dní déle, než předchozí zimu. 

Vedení města hledá možnost, jak za zimní údržbu ušetřit.  Uvažuje proto například o zavedení silniční meteorologie. Technické služby by tak nově získaly přehled o aktuálních klimatických podmínkách v jednotlivých částech města. Město by naopak mělo šanci sledovat, zda byla využita správná technologie údržby silnice. V současnosti jsou posypová vozidla vybavena systém GPS, který nejen sleduje jejich pohyb, ale zároveň kontrluje množství použitého posypového materiálu a včasné zahájení údržby.

Štítky doprava, Liberec, zima, sníh, údržba, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec zaplatil za údržbu silnic přes 50 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.