Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město chce postavit nové dopravní hřiště ve Vesci

Osud chátrajícího dětského dopravního hřiště ve Zhořelecké ulici je zatím ve hvězdách. Jeho původně plánovaný převod z kraje na město nejspíš neproběhne. Liberečtí radní dali koncem září přednost vybudování nového dopravního hřiště v areálu ve Vesci. Kraj tak bude muset nejspíš nabídnout stávající hřiště k prodeji.

„Pro město Liberec by převod znamenal nemalé investiční náklady. Město by muselo provést celkovou opravu střechy a vnitřních technických rozvodů,“ popsala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová a doplnila: „Výhodou umístění dopravního hřiště do veseckého areálu je také skutečnost, že v době letních prázdnin zde může Sportovní areál Ještěd ve spolupráci s městkou policií realizovat volnočasové aktivity pro děti.“

Liberecký kraj přitom nabídl městu stávající hřiště. To by na rekonstrukci přispělo spoluúčastí 2,5 milionu korun. Opravy by se tak dočkala stávající budova i plocha hřiště. Projekt navíc počítal s výstavbou nové budovy.

„Pokud vedení města nezmění názor, bude dopravní hřiště definitivně uzavřeno 30. 6. 2014 a nabídnuto ke koupi,“ zdůraznil hejtman Martin Půta.

Pokud se tak stane, nové dopravní hřiště by mohlo ve Vesci vyrůst už příští rok. Administrativní budova by údajně posloužila pro zajištění teoretické části dopravní výchovy a jako technické zázemí. Pro praktickou část by sloužilo přilehké parkoviště, které by se muselo zpevnit. Unikátem by měl být kruhový objezd, který by město nechalo na dopravním hřišti vybudovat. Naopak ušetřit by se prý dalo použitím starších semaforů z křižovatek, které se v příštím roce musí vyměnit.

Štítky Sportovní areál Ještěd a.s., Liberec, Martin Půta, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce postavit nové dopravní hřiště ve Vesci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.