Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nezapomeňte občanku. Poláci dočasně zavádí hraniční kontroly

Dočasné hraniční kontroly opět zavádí Polsko. Od 8. do 23. listopadu vás tak můžou na hraničních přechodech překvapit kontroly, které náš soused zavedl kvůli právě probíhající konferenci OSN ke změně klimatu ve Varšavě. Kontroly se můžou dotknout více než 120 přechodů na česko-polské hranici.

„Kontroly se nebudou provádět současně na všech přechodech, cestující tak nemusí být daným opatřením vůbec dotčeni. Pouze na místech, kde budou kontroly probíhat, budou cestující informováni prostřednictvím upřesňujících tabulí,“ popsal mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák a doplnil: „Cílem znovuzavedení kontrol je především minimalizovat bezpečnostní rizika spojená s pořádáním této akce a zabránit vstupu nežádoucích osob na území.“

Právě do 23. listopadu by podle ministerstva nikdo neměl překračovat tak zvanou zelenou hranici, tedy pomyslnou hraniční čáru mimo přechody. „Občané, kteří budou chtít přejít na polskou stranu hranice, budou muset mezi 8. a 23. listopadem využít předem určená místa. Jejich seznam však kromě většiny bývalých hraničních přechodů zahrnuje i celou řadu turistických stezek,“ doplnil mluvčí. Seznam všech přechodů naleznete pod tímto odkazem.

Pokud máte namířeno do Polska, nezapomeňte si proto občanský průkaz nebo cestovní pas. Řidiči by měli před jízdou do Polska také ověřit, zda ve vozidle nezůstaly předměty, které by mohly způsobit při kontrole problémy. Nejlépe nepůsobí zbraně nebo zábavní pyrotechnika.

Štítky Polsko, OSN, Varšava, Pavel Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Gavlík

Jestě bych opravil odkaz na PDF dokument a bude to fajne :)

Čtvrtek, 7. listopadu 2013, 13:29Odpovědět

Nezapomeňte občanku. Poláci dočasně zavádí hraniční kontroly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.