Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obchvat Krásné Studánky je dokončen. Otevře se příští týden

Jen šest dní zbývá do otevření nového obchvatu okrajové části Liberce. Po nekonečném množství průtahů konečně uvede Ředitelství silnic a dálnic do provozu obchvat Krásné Studánky a Stráže nad Nisou. Slavnostní otevření silnice I/13 je naplánováno na příští čtvrtek.

Dokončení čtyřkilometrového úseku ze Svárova do Krásné Studánky dlouhou dobu brzdila přeložka vysokého napětí, kterou se úspěšně podařilo provést až koncem loňského roku. „Přeložku dokončil ČEZ v prosinci 2012," popsala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová. V té době už na obchvatu finišovaly práce dělníků.


Ještě před měsícem na obchvatu chyběla svodidla, značky a vodorovné značení.

Na úseku za více než 680 milionů korun se začalo dělat před pěti lety. Termín dokončení se už několikrát posouval. Například v posledním letáku z letošního května zůstává datum uvedení do provozu červen 2013.

Fakta o obchvatu ze Svárova do Krásné Studánky (I/13)
Na silničním tahu o délce 4320 metrů museli dělníci vybudovat celkem devět mostů (šest na silnici, dva nad silnicí a jeden pod silnicí pro pěší). Nový úsek silnice se neobešel bez protihlukových stěn, kterých podél vzniklo na 400 metrů. Kromě přeložky vysokého napětí se muselo na třech místech posouvat i plynové potrubí.

Štítky studánka, obchvat, silnice, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Ředitelství silnic a dálnic, Liberec, Stráž nad Nisou, Svárov, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Krásné Studánky je dokončen. Otevře se příští týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.