Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Oprava tramvajové trati zkomplikuje dopravu ve Vratislavicích

Rekonstrukce tramvajové trati z Liberce na Jablonec zkomplikuje od pondělí dopravu ve Vratislavicích nad Nisou. Kvůli úpravám křižovatky U lékárny bude na tři týdny pro dopravu zcela uzavřena část frekventované Tanvaldské ulice. Je součástí silnice I/14 a neprůjezdná bude od lékárny směrem k pivovaru.

Uzavírka začne dopoledne, ranních školních spojů se ale nedotkne, sdělila včera mluvčí krajského úřadu Markéta Dědková. Rekonstrukce je další etapou modernizace trati z Liberce do Jablonce, která začala už v roce 2008 přestavbou terminálu městské dopravy v centru krajského města. Od té doby byla modernizována čtvrtina dvanáctikilometrové trasy. Práce na další zhruba čtyřkilometrové etapě začaly letos v březnu. Místo tramvají jezdí od té doby mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou autobusy a tak to bude až do března příštího roku. Projekt přijde včetně DPH na 286 milionů korun.

"V pondělí začnou práce na křižovatce U lékárny, která se rozšíří tak, aby bylo možné vytvořit odbočovací pruhy. Vzhledem k rozsahu stavby je nutné tuto silnici zcela uzavřít," doplnila Dědková. Úprava křižovatky zvýší bezpečnost a plynulost silničního provozu v problematickém místě. Zvýší se i bezpečnost chodců, pro které tu vybudují nové přechody včetně silničních ostrůvků a osvětlení.

Objízdná trasa povede Rochlickou ulicí a přes Kunratice. Uzavírka potrvá do 21. září, pak bude uzavřen úsek silnice mezi Rochlickou a Dlouhomosteckou ulici. Náhradní autobusová doprava za tramvaje X5 a X11 bude dál jezdit po stávající trase uzavřeným úsekem a její zastávky zůstanou beze změn. "Ostatní linky veřejné autobusové dopravy pojedou po objížďce Rochlickou ulicí a obslouží všechny autobusové zastávky, kromě zastávky Vratislavice nad Nisou, lékárna - ve směru od Liberce. Místo ní bude zřízena náhradní autobusová zastávka v Rochlické ulici," dodala mluvčí.

Napsala ČTK

Štítky doprava, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, silnice, Liberec, Jablonec nad Nisou, tramvajová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava tramvajové trati zkomplikuje dopravu ve Vratislavicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.