Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor, s koncem prázdnin začínají platit nové jízdní řády

S koncem prázdnin si cestující městskou hromadnou dopravou musí zvykat na nové jízdní řády. Seznam všech změn, ke kterým došlo 31. srpna, najdete v tomto článku. Liberecká Drbna se zeptala na nejpodstatnější změny dopravního ředitele libereckého dopravního podniku Oskara Zappeho.

 

Podle čeho se dělají změny v jízdních řádech na konci prázdnin?

Změny jízdních řádů se provádí například na základě dílčích dopravních průzkumů, ve vazbě na obsazenost spojů, umístění školních zařízení (frekvence žáků – předpoklad posílení linky atd). Nebo na základě požadavků objednavatele, například: vznik nového obytného celku v nějaké lokalitě nebo případně podle věcných připomínek našich zákazníků (úprava časové polohy spoje apod.).

Jaké jsou nejzásadnější změny v jízdním řádě oproti prázdninám?

Obecně se dá říci, že ve školních roce je vypraveno více spojů oproti prázdninám a to z důvodu potřeby realizace přepravy žáků a studenty do škol. DPMLJ uvedl od září 2014 do provozu jízdní řády, které byly platné do 30.6.2014 s úpravou vybraných spojů například linky 12. Nový jízdní řád obsahuje stejnou četnost spojů jako před prázdninovou změnou. V době od 8:00 do 13:00 hod. je změna jízdy některých spojů, zrušeny jsou spoje do Zeleného Údolí a nahrazeny jsou spoji na Broumovskou v intervalu 30 min. (původně 40 min).

V opačném směru v této době pojedou všechny spoje z Broumovské přes Zelené Údolí.

Vychází dopravní podnik také z podnětů občanů?

Ano, je-li připomínka či podnět „věcný“, tj. má své opodstatnění snaží se DPMLJ vycházet vstříc případným zapracováním dotčeného podnětu při následné změně do jízdního řádu. Musím však podotknout, že každý podnět je důkladně našimi zaměstnanci prověřován, a to i z hlediska možných rizik (např.: přijde podnět, DPMLJ zareaguje posunem spoje a následně přijde 10 připomínek jiných cestujících , že chtějí spoj vrátit do původní časové polohy).Aby tato rizika byla co nejvíce eliminována, jsou tyto požadavky vždy důkladně posuzovány i z hlediska jejich přínosu pro ostatní cestující.

Změny v jízdních řádech

Linky 2, 3
Konec platnosti prázdninového jízdního řádu. V pracovní dny přibude počet nízkopodlažních spojů. Na linkách dojde ke změně názvů zastávek z „Lidové sady“ na „Lidové sady – ZOO“, z „Botanická – ZOO“ na „Botanická zahrada“ a z „Muzeum – výstaviště“ na „Muzeum-Galerie Lázně“.

Linky X5, X11
Konec platnosti prázdninového jízdního řádu. Bude platit stejný jízdní řád jako před prázdninami.   

Linka 12
Konec platnosti prázdninového jízdního řádu. V pracovní dny době od 8:00 do 13:00 bude rozšířen počet spojů na Broumovskou - interval 30 min (původně 40 min).

Linka 13
Konec platnosti prázdninového jízdního řádu. Bude platit stejný jízdní řád jako před prázdninami.

Linka 15
Konec platnosti prázdninového jízdního řádu. Bude platit stejný jízdní řád jako před prázdninami.

Linka 16
Z důvodu uzavření podniku Hoftex pojedou spoje dříve končící a začínající v Hamrštejně nově pouze do/z zastávky Machnín žel. zast. Na lince dochází v pracovní dny k posunu několik spojů a to z Fügnerovy ze 7:35 na 7:30 a ze 13:25 na 13:32. V opačném směru spoj ze zastávky Machnín žel. zast. ze 14:07 na 14:12.

Linka 18
Nové vymezení platnosti jízdy spojů pro školní rok 2014/2015.  V pracovní dny bude přidán nový spoj v 7:17 z Fügnerovy do zastávky U Pramenů a v opačném směru spoj v 7:30  ze zastávky U Pramenů do Fügnerovy.

Linka 20
Nové vymezení platnosti jízdy spojů pro školní rok 2014/2015.

Linka 24
Konec platnosti prázdninového jízdního řádu. Bude platit stejný jízdní řád jako před prázdninami.

Linky 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Nové vymezení platnosti jízdy spojů pro školní rok 2014/2015.

Linka 99
Na lince dojde ke změně názvů zastávek z „Botanická – ZOO“ na „Botanická zahrada“ a z „Muzeum – výstaviště“ na „Muzeum-Galerie Lázně“.

Štítky jízdní řád, školní rok, Drbna.cz, pracovní den, Liberec XXXIII-Machnín, Zelené údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor, s koncem prázdnin začínají platit nové jízdní řády  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.