Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Revoluční ulice se opět otevře řidičům. Zatím jen na zkoušku

Revoluční ulice se opět otevře řidičům. Centrum města je čím dál více ucpané, radní proto na zkoušku zprůjezdní tuto ulici, kterou ještě v roce 2012 projíždělo zhruba 1750 automobilů denně. U vjezdu do ulice vyroste počítadlo aut. Do samotné Revoluční se vrátí parkovací automaty, které zde bývaly v minulosti.

„Vnímáme nářky podnikatelů, kteří mají své obchůdky v dolním centru Liberce, že jim od uzavření Revoluční ulice klesly tržby až o několik desítek procent. Uzavření Revoluční kritizují také mnozí lidé, kteří zde bydlí. Označují její zneprůjezdnění jako další důvod toho, že se centrum města dále vylidňuje,“ popsala primátorka Martina Rosenbergová: „Stěžují si také motoristé, že uzavření Revoluční přispívá v dopravní špičce k ucpávání ulic Rumunská a Moskevská a vůbec celé této lokality. Proto jsme začali uvažovat o tom, že bychom Revoluční na zkoušku znovu pro automobilový provoz otevřeli.“

Revoluční ulici město otevře zkušebně na květen a červen. „Uvidíme, jestli otevření Revoluční ulice pomůže obchodníkům, kteří zde podnikají, a co na novou organizaci dopravy ve spodním centru Liberce řeknou lidé,“ dodala.

Liberecký magistrát si nechal kromě toho vypracovat studii ulic Rumunská - Moskevská – Lipová, která by měla poradit, jak zlepšit průjezdnost centrem města a jak zvýšit bezpečnost chodců. Těm by měl zjednodušit přecházení silnice semafor přes tramvajové koleje Syneru nebo v Lipové ulici u Plauditu. Studie též navrhuje snížit intenzitu dopravy v Rumunské a Moskevské ulici zjednosměrněním minimálně úseku ulice B. Němcové ve směru k ulici 8. března - U Tiskárny.

Štítky centrum města, Liberec, Martina Rosenbergová, Božena Němcová, Syner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revoluční ulice se opět otevře řidičům. Zatím jen na zkoušku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.