Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tankovat v Polsku se pořád vyplatí, zlaté časy jsou ale pryč

V česko-polském pohraničí se stále vyplatí tankovat u našich sousedů. Rozdíl, mezi průměrnou cenou benzínu v Libereckém kraji a Dolnoslezsku, čítá 1,6 koruny na litr. Zatímco v Libereckém kraji je průměrná cena benzínu 36 korun, v Polsku je to v přepočtu 34,4 koruny.

Příkladem může být třeba Jelení Hora, kde na Lukoilu můžete natankovat za 5,6 zlotých (34,2 koruny) litr benzínu a 5,62 zlotých (34,4 koruny) litr nafty. Na některých místech lze však natankovat i za 5,5 zlotých za litr (33,6 koruny).

Zlaté časy levného tankování v Polsku nejspíš ale končí. Od letošního května stoupla cena benzínu u našich sousedů o necelé tři koruny, zatímco v Libereckém kraji o něco málo přes korunu. Jezdit tankovat do Polska se tak vyplatí jen obyvatelům nejbližších příhraničních obcí.

O pomyslný titul nejlevnější čerpací stanice v Libereckém kraji se dělí Globus, Makro a Petronal, kde se ceny dlouhodobě pohybují kolem 34,5 koruny za litr benzínu. Globus i Petronal se můžou pochlubit i jednou z nejlevnějších naft v okolí, která stojí stejně jako benzín.

Štítky benzín, liberec, nafta, tankování, palivo, Polsko, Liberecký kraj, Lukoil, Globus, Jelenia Góra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tankovat v Polsku se pořád vyplatí, zlaté časy jsou ale pryč  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.