Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tragédie. Při vážné nehodě u Doks zahynula dvojice osob

Neděle se zapíše do dopravních statistik černým písmem. Po čtvrté hodině odpolední se u Doks střetlo osobní auto s motocyklem. Nehodu nepřežil motorkář, ani žena cestující v osobním automobile. Během patnácti hodin tak na silnicích v Libereckém kraji zahynula trojice osob.

„Zranění motocyklisty i ženy z osobního automobilu byla neslučitelná se životem,“ popsal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík. Jedinou osobou, která nehodu přežila, byl řidič osobáku.

"Jak hasiči zjistili, po střetu zůstala ve voze zaklíněná spolujezdkyně a taktéž motorkáře náraz zaklínil do osobního auta," doplnila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Tragický závěr víkendu začal už hodinu po půlnoci, když na rychlostce nedaleko Hodkovic nad Mohelkou vyhasl život mladé ženy, která nepochopitelně přebíhala silnici i se svým psem.

Podle dostupných informací srazilo projíždějící Suzuki chodkyni na 37. kilometru silnice R35. Doprava byla od jedné do pěti hodin odkláněna přes Hodkovice. Silnice zůstala až do ranních hodin uzavřena.

"Automobil srazil přecházející ženu a ta utrpěla vážná poranění, kterým podlehla. Záchranáři už jí nemohli pomoci," popsala mluvčí záchranářů Lenka Markovičová.

Pro záchranáře to byl druhý takový výjezd během několika málo hodin. Před sobtní osmou hodinou večerní srazilo další auto chodce v Oldřichově v Hájích. "Muž byl při vědomí a záchranáři ho s pohmožděninami a poraněním hlavy převezli na traumatologii do liberecké nemocnice," doplnila mluvčí.

Štítky doksy, nehoda, smrt, automobil, silnice, Liberecký kraj, Hodkovice nad Mohelkou, Stanislav Mackovík, Suzuki, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie. Při vážné nehodě u Doks zahynula dvojice osob  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.