Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ty prasnice! Řidič autobusu měl urazit cestující, vyhodili ho

Nebezpečná jízda na červenou a urážení cestujících. Přesně to mělo stát místo řidiče u libereckého dopravního podniku mladého muže. Ten po údajném sobotním incidentu na lince 600 přišel po pěti měsících o práci. Žádného pochybení si však není vědom a narčení, které cestující poslala ne vedení podniku a odbor dopravy, se hodlá bránit.

Na neprofesionální chování mladého řidiče na lince mezi autobusovým terminálem a nákupním centrem Géčko upozornila redakci jedna ze čtenářek. Ta svou stížnost během soboty zaslala nejen do redakce, ale i na vedení Dopravního podniku měst Liberec a Jablonec a na liberecký odbor dopravy.

„Zážitek a jízda na Šaldově náměstí na červenou, ve stylu brzda plyn a po chodníku byla otřesná. Strach cestujících z amatérské jízdy, zde byl opravdu na místě. Závěr řidiče, kdy komentoval polohlasně na adresu starší paní slova „tak už konečně vylezeš ty prasnice!“ byl otřesný,“ napsala během sobotního dopoledne Kateřina Knapová, která měla jet stejným autobusem.

Dopravní podnik po tomto incidentu s řidičem okamžitě rozvázal pracovní poměr. „Tento mladý muž byl zaměstnancem DPMLJ do včerejšího dne. Ještě ve zkušební době s ním byla tato záležitost okamžitě vyřešena v pracovně - právní rovině,“ poznamenala mluvčí Dopravního podniku Martina Poršová.

Podle nepotvrzených informací se během krátké doby na řidiče sešlo několik stížností od cestujících a jedna od kolegy.

Redakci Drbny se podařilo řidiče autobusu vypátrat a vyzpovídat. Mladík redakci nejprve poskytl videozáznam z vlastní kamery, kterou měl v autobuse za sklem a rozsáhlé vyjádření. Krátce před vydáním článku jej však zkrátil na strohé: „S nařčením nesouhlasím. K ani jedné z věcí, které cestující jmenuje, nedošlo.“

Teď už bývalý řidič autobusu si nepřál uvádět ve článku své jméno. Podle svých slov by byl rád, kdyby se redakci přihlásil alespoň někdo z cestujících, který jel spojem v 8:10 z autobusového terminálu a dosvědčil mu jeho tvrzení.

Štítky řidič autobusu, dopravní společnost, Liberec, G.cz, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ty prasnice! Řidič autobusu měl urazit cestující, vyhodili ho  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.