Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdržení se nevyhnete. Dopravu v Liberci blokují uzavírky

Ucpaná Švermovka, ucpaná rychlostka! Kdo vymyslel dvě velké uzavírky v jeden týden? Přesně takovýto vzkaz dorazil během pondělního odpoledne do redakce Liberecké Drbny. Zatímco na výpadovce dělníci provádějí pravidelnou údržbu, u viaduktu se v těchto dnech mění tramvajové koleje.

V ranní a odpolední špičce popojížděla auta na rychlostce po metrech. Policie naštěstí žádné komplikace spojené s omezením provozu v tunelu řešit nemusela. „Co se týká včerejšího dne, policisté nezaznamenali v tomto úseku žádné komplikace, to znamená neevidovali žádné dopravní nehody a ani nemuseli do daného úseku policisté vyjíždět. Rovněž dopravní policisté nezaznamenali žádné stížnosti občanů, které by se týkali této uzavírky,“ popsala Drbně Vladimíra Šrýtrová.

Popojíždění v koloně si řidiči u libereckého tunelu ještě pár dní užijí. Do zítřka by měl být uzavřen tubus ve směru na Prahu, ve zbytku týdne se dělníci přesunou do druhého směru.


Uzavírka u viaduktu. Provoz je od pondělí řízen semafory.

Celý tento týden se nedostanete ani tramvají do Hanychova kvůli opravě kolejí poblíž viaduktu. Tramvaje proto nahradí autobusová doprava, která bude jezdit podle platných jízdních řádů. Jako přestupní je určena zastávka Rybníček v ulici Tatranská  za finančním úřadem. Úsek mezi Rybníčkem a viaduktem bude po dobu výluky zrušen bez náhrady. Více o uzavírce najdete tady.

Samotné uzavírky jsou v kompetenci odborů dopravy, každá však u jiného. V případě tunelu je to otázka Krajského úřadu Libereckého kraje a v případě viaduktu je příslušný liberecký magistrát.

V současnosti blokuje provoz v Liberci zhruba deset dopravních omezení.

Štítky Liberec, tunel, Drbna.cz, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdržení se nevyhnete. Dopravu v Liberci blokují uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.