Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce libereckého bazénu bude dražší, než se předpokládalo. Vyjde na více než šest set milionů

Rekonstrukce městského bazénu v Liberci bude zřejmě o polovinu dražší, než dosud radnice předpokládala. Odhady uvádějí, že se cena bude pohybovat kolem 600 milionů korun.

Zpřesněné odhady ukázaly, že projekt, který je v současnosti, podle slov primátora Batthyányho, ve fázi příprav projektové dokumentace, bude o něco dražší, než se původně radnice domnívala.

Obnova bazénu z poloviny 80. let, by podle všeho měla začít roku 2020. V havarijním stavu je vzduchotechnika, střecha nebo obvodový plášť. Nutná je i oprava chátrajících nosných konstrukcí, elektroinstalace, rozvodů vody a kanalizace. Praskliny jsou i v tělese padesátimetrového bazénu či stěnách divoké řeky.

Původní radniční odhady se pohybovaly mezi 350 až 400 miliony korun. „Nyní jsme na 620 milionech korun,“ uvedl primátor. Za rapidní nárůst původně očekávané částky prý mohou ceny moderních technologií a trh práce. „Průměrné ceny stavebních prací jdou strašně nahoru,“ dodal.

Přesto by ale celková rekonstrukce měla vyjít levněji, než výstavba nového objektu. „Výstavba na zelené louce by stála 1,1 miliardy korun, to je stále skoro dvojnásobek,“ uzavřel Batthyány.

Foto SML | Zdroj ČTK

Štítky Liberec, bazén, rekonstrukce, 2020

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce libereckého bazénu bude dražší, než se předpokládalo. Vyjde na více než šest set milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.