Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík marně čeká na zánovní telefon, peníze poslal prodejci dopředu na účet

Chtěl ušetřit, nakonec nejspíš prodělal. Řeč je o šestnáctiletém chlapci z Českolipska, který si na jednom internetovém bazaru vyhlédl zánovní iPhone 6S. Při jeho nákupu ale udělal zásadní chybu, peníze prodejci poslal dopředu na účet. Od začátku února marně čeká na svůj telefon, nejspíš se tak stal obětí podvodu.

„Zakoupeného zboží se ale do dnešního dne nedočkal a navíc s ním prodávající úplně přestal komunikovat. Teprve potom v internetových recenzích zjistil, že s ním mají špatné zkušenosti i jiní lidé. Proto se rozhodl podat na něj trestní oznámení pro důvodné podezření ze spáchání přečinu podvodu,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté proto doporučují, aby lidé nakupovali zboží z druhé ruky přes internet bezpečněji, čehož například docílí tím, že se s prodejcem osobně sejdou a nebo si alespoň zboží nechají zaslat poštou na dobírku. „V takovém případě mohou zásilku zkontrolovat přímo na pobočce pošty před pracovnicí u přepážky a pokud nebude v pořádku, zavolat na místo policisty,“ dodala Baláková. Peníze vyplacené na poště nebudou podvodníkovi odeslány, ale zajistí je policisté, kteří je po provedení všech úkonů vydají oprávněné osobě.

Štítky peníze, IPhone 6S, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík marně čeká na zánovní telefon, peníze poslal prodejci dopředu na účet  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.