Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Loupežné přepadení v Mníšku si polský řidič vymyslel, policie ho po více než roce prokoukla

Vzpomínáte si na případ z prosince 2015, kdy měla posádka neznámého černého auta vytlačit polského řidiče poblíž Mníšku ze silnice a oloupit ho o miliony korun? Kriminalisté po více než roce přišli s překvapivým závěrem. Celou událost si měl polský řidič vymyslet.

„Policisté na základě všech zjištěných skutečností prokázali, že k danému skutku a způsobem, jakým „poškozený“ událost popisoval, nedošlo. Vzhledem k tomu, že se žádný trestný čin nestal, vydal policejní komisař usnesení o odložení věci. To si již také převzal muž, který v daném případu figuroval jako „poškozený,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Neznámého tmavého combi mělo podle muže v Mníšku zatarasit cestu projíždějícímu Golfu, který vytlačilo ze silnice. Řidič volkswagenu následně naboural do stromu.

„Osádka neznámého tmavého vozidla poté u havarovaného auta měla rozbít okénko a z jeho interiéru měla odcizit vysokou finanční hotovost v cizí měně,“ popsala mluvčí policie.

K vyšetřování nehody byl přibrán také soudní znalec z oboru silniční dopravy, který do vyšetřování podivné nehody vnesl nový pohled. „Ze závěrů soudního znalce je zřejmé, že mechanismus vyjetí vozidla do stromu neodpovídá z technického hlediska nehodovému ději, který policistům popisoval poškozený muž,“ doplnila Suchánková.

Z kamerových systémů vyšlo najevo, že na záznamech je zachycen pouze vůz poškozeného, žádné jiné vozidlo v danou dobu inkriminovaným místem neprojíždělo. Současně se začaly objevovat rozpory v jeho výpovědích. Případ se tak policistům podařilo objasnit.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Mníšek nad Hnilcom, policie, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loupežné přepadení v Mníšku si polský řidič vymyslel, policie ho po více než roce prokoukla  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.