Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ozbrojenou lupičku dohnalo svědomí. Žena, která loupila v Hanychovské ulici, se přihlásila policistům

Jen několik desítek hodin trvalo pátrání po ženě, která s pistolí v ruce přepadla v neděli samoobsluhu v Hanychovské ulici v Liberci. Policisté díky velké medializaci případu přijali během včerejška a dneška řadu telefonátů na linku 158, díky kterým se podařilo ženu z kamerového záznamu ztotožnit. Podle policie jde o osmadvacetiletou ženu z Jablonce nad Nisou, která se ještě v noci sama přihlásila.

„Medializovaný případ sledovala sama podezřelá žena, která zřejmě pod tíhou špatného svědomí, sama, krátce před jednou hodinou v noci, kontaktovala linku tísňového volání ve Středních Čechách. Policistům sdělila, jakého činu se dopustila a kde se nachází. O pár minut byla na místě, které uvedla, policejní hlídka a zadržela ji. Ještě v dnešních ranních hodinách byla eskortována do Liberce a umístěna do policejní cely,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková.

PSALI JSME: Policie hledá ženu, která o víkendu přepadla s pistolí v ruce samoobsluhu

Po lupičce pátrali policisté od víkendu. Do obchodu se smíšeným zbožím vstoupila žena v neděli krátce před jednou hodinou odpoledne. Uvnitř ihned vytáhla ze své kabelky pistoli, namířila ji na prodavačku a požadovala po ní peníze z pokladny.

„Navíc v době, kdy na ni mířila zbraní, sedělo vedle prodavačky nezletilé dítě,“ dodala mluvčí. Prodavačka odmítla peníze vydat, a tak žena schovala zbraň zpět do kabelky a odešla.

„Zadržená žena si již převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin loupeže. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci, aby byla na obviněnou uvalena vyšetřovací vazba. Policii se rovněž podařilo zajistit i zbraň, s kterou skutek, z něhož je obviněna, spáchala,“ uzavřela Suchánková. Ženě teď hrozí až deset let za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky policie, Liberec, Jablonec nad Nisou, zbraň, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojenou lupičku dohnalo svědomí. Žena, která loupila v Hanychovské ulici, se přihlásila policistům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.