Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šel do bazaru v Košické ulici pro auto, místo zkušební jízdy prorazil bránu a ujel

Honičkou s policisty skončila páteční návštěva třiatřicetiletého muže v autobazaru v liberecké Košické ulici. Ten totiž využil situace a ujel s BMW 330. Jeho jízda s policisty za zády skončila až za Chrastavou, kde nejprve poprvé nezvládl auto a na nájezdu na silnici 35 ve směru na Liberec dostal smyk a s autem narazil do svodidel. Pak ještě chvíli pokračoval dál, jenže dostal další smyk a jeho jízda skončila.

Když přišel do bazaru, choval se jako normální zákazník. Zajímal se o BMW a obsluhu požádal o zkušební jízdu. „Provozovatel autobazaru odběhl do budovy pro doklady a této chvilky, kdy zůstaly klíčky v zapalování, prorazil vjezdovou bránu areálu a začal s vozidlem ujíždět směrem k ulici Nitranská,“ popsala mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Řidič s BMW pak ještě stihl u nádraží vyzvednout spolujezdkyni a vydal se směrem na Chrastavu. Cestou se k němu přidali policisté a začala honička. „Hlídka se vozidlo pokoušela zastavit, kdy řidič však na pokyn k zastavení vozidla, který mu dávali rozsvícením nápisu "STOP" a se zapnutým výstražným zařízením modré barvy společně se zvukovou výstrahou, nereagoval,“ popsala mluvčí.

Ve chvíli, kdy přijel do Chrastavy, začal najíždět na silnici 35 ve směru na Liberec. Jenže nezvládl zatáčku, dostal smyk a narazil do svodidel. „Tento karambol ho i přesto nezastavil a dále pokračoval ve směru na Liberec. Po chvíli však opět dostal smyk a narazil pravou boční částí vozidla do ocelových svodidel na pravé straně komunikace. Tady jeho jízda skončila,“ doplnila mluvčí.

Jak se později ukázalo, po muži z Děčína už nějaký čas pátrá policie, navíc měl pozitivní test na pervitin a až do října má zákaz řízení. Při nehodě se také zranila jeho spolujezdkyně.

„Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Mladému muži nyní hrozí až dvouleté vězení,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky BMW, Liberec, Chrastava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šel do bazaru v Košické ulici pro auto, místo zkušební jízdy prorazil bránu a ujel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.